Zöldséges, friss, finom, sokoldalú... Hogy én ezt miért nem főztem eddig? Tökéletes felhasználása a paradicsom-cukkini-padlizsán triónak. :) Az új kedvenc.
Recept
innen és
innen.
Hozzávalók 4 főre:
1 dundi padlizsán
2 hosszúkás cukkini
1 paradicsom passata- ha szezonja lenne, tennék bele friss hámozott paradicsomot is
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
só
bors
bazsalikom
oregánó
Ha több emberre főzzük, csak teszünk hozzá még egyet-egyet a zöldségekből. :)
Előkészítés:
A padlizsánt megmosom, felkarikázom, majd kockázom, szűrőbe teszem, megsózom, várom, hogy a keserű levét kicsöpögje. (Nekem egy cseppet sem csöpögött, nem tudta a kémiát... :)) Kb 10 percig.
Addig a többi zöldséget is felkockáztam, a fokhagymát apróra vágtam.
Elkészítés:
A padlizsánt kevés olajon megpirítom, félre teszem. Újra olajat öntök a serpenyőbe, mikor forró, beleteszem a hagymát, kicsit pirítom, ráteszem a cukkinit és a fokhagymát, újra pirítom kicsit, majd beleöntöm a padlizsánt, a paradicsom passatát, fűszerezem, készre főzöm.
Hogy ez milyen egyszerű...
Úgy ettük, mint a lecsót. Zsömlével, rizzsel, virslivel. És almapaprikával, jalapeno paprikával, olívabogyóval, óriási, jalapenoval töltött olívabogyóval, aszalt paradicsommal, feta sajttal, pezsgőtablettás-és csapvízzel. Ahogy kell. :)
Féltem, hogy odaégetem a padlizsánt, lehet, hogy hamar kivettem. Úgy a jó, ha kicsit ropognak a zöldségek. Hihetetlenül finom!!!