2012. január 6., péntek

vérvétel és más dühök...

Nincs most kész ékszer, csak tanulás, de most jól bedühödtem, úgyhogy leírom ide a véleményem ...

Mi úgy tanultuk, hogy... és ahogy ez történik. (tegnap voltam)
1. A vérvétel előtt az ápoló kiválasztja a vénát és a dezinficienssel ráfúj, majd hagyja hatni annyi percig, amíg kell, letörölni szigorúan tilos, mert semmit nem ér különben. //A néni lekötötte csomóra!!!! a karom a szebb napokon gumiként használt gumival (-ez lenne a második lépés), ráfújt a vénámra, mivel egy nagy csöpp lett, szépen letörölte, majd beszúrta a tűt.
2. Amíg hat a dezi, kipakolom a tűket, a csöveket, a vattát, a stranguláló gumit felteszem, összeállítom a harangot, stb...
3. Majd beszúrom a tűt, és AZONNAL leveszem a gumit, a fiolákat cserélem. //A gumi -inkább kötél- végig rajtam maradt. A csöveket jól használta.
4. Ha végeztem, kihúzom a tűt, rászorítom a vattát a sebre, és a kinyújtva tartott karon nyomom a vénát. // Kihúzta a tűt, rárakta a bucit, leszedte a gumit és behajlította a karomat.

... kb. az egész tök más volt, mint ahogy mi tanultuk. Profi volt a néni, futószalagon csinálja, de ez olyan rossz!!! Hol a naprakészség, szakszerűség? Ami nálunk buktató hiba, az náluk egyszerű eszközhiány? Csak azért ilyenek, mert sietni kell...?

és a másik... a mindenem tele van a kormányt szidó hírekkel, facebook megosztásokkal, felröppenő hülyeségekkel... unom!!!! Nekem is van, ami nem tetszik és van ami tetszik, de mi az, hogy H. Clinton meg Barroso leveleket írogat, mert nem tetszik nekik valami???? Mi közük hozzá??? Remélem, a perverz IMF-főnöknek meg Berlusconinak is küldtek levelet. Amíg szenteste a neten olyan jelenhet meg, hogy Jézus nem is élt, vagy fél órán keresztül a szidalmak a tévében, és sokszor a terveket tényként közlik és nagy szakemberek jósolgatnak mindenfélét... addig nincs veszélyben a média pl.
Én bízom. Abban, hogy tudják, mit csinálnak, hogy nem hagyják magukat, és hogy ha most nehéz is valami, minden rendbe jön. A mandátum 4 évre szól, akkor majd mérlegelek újra.

Na jó... most jobb. :) Vissza tanulni!