2013. június 14., péntek

Mallory nyomában

Tudjátok, ki volt G. Mallory? Én tudom :) Ő volt az első (????????????) ember, aki megmászta a Himaláját.  Azért nem lehet tudni biztosan, mert a holtteste 75 éven át nem került elő, és mert nem volt semmi bizonyíték arra, hogy valóban járt a csúcson. Az igazság talán sosem fog kiderülni, de annyi bizonyos: nagyon közel volt hozzá. Erről szól ez a könyv.

Bal első Andrew Irwine, bal második pedig Mallory
Anker (a holttest megtalálója) és Roberts hihetetlenül izgalmas könyvben tárja elénk, hogyan találta meg az 1999-es Mount Everest kutatóexpedíció Mallory holttestét, miért hitték azt, hogy mászótársát, a vele egy napon eltűnt Irwine-t találták meg, milyen személyes tárgyak és bizonyítékok voltak Mallorynál, egyáltalán, hogy mi következik mindezekből. Megtudhatjuk, Ankerék felmásztak-e a Himalájára, hogyan mentettek Ukránokat, mi az a puja, satöbbi.
Bemutatják Mallory életét, mászásait, kalandjait, a csapat többi tagját, idéznek levelekből, naplóból, megtudhatjuk, mik voltak 75 (mostmár 89) éve a modern hegymászó felszerelései és technikái, egyszerűen lenyűgöző könyv! Minden lapja izgalmas és érdekes. Fel sem tudom sorolni, mennyi mindent tudtam meg belőle. Nagyon különleges olvasmány.

Jó hétvégét mindenkinek!

U.i.: Ez egy blog-vírus? Más is találkozott már vele?
boker jaya , Personal Loans Bad Credit

2 megjegyzés:

  1. Jaj, ez a könyv rajta van a megkaparintandók listámon:).
    Imádom a témát, személy szerint hiszek is benne, hogy feljutottak hiszen a felesége fényképe nem volt a tárcájában mikor megtalálták a holttestét. Talán egyszer a fényképezőgép is előkerül és kiderül a valóság...

    Nekem nagyon tetszett Jeffrey Archer A dicsőség ösvényein című regénye Mallory-ról és a Himalája-expedíciókról - feltétlenül olvasd el!!!

    VálaszTörlés
  2. De jó!!!! Mindenképp elolvasom! Igen, a fénykép nagy bizonyíték, én is hiszem, hogy felmásztak. Nagyon érdekesek a pro-kontra tények... A géphez Irwine holtteste lehet a kulcs, talán azt ő vitte. De örülök, hogy Téged is érdekel a téma! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy leírod! :)