2012. január 27., péntek

Az elkészült madárka

Decembertől-januárig. (:



Nóri örült neki. :)
Elkezdtem tegnap egy új képet varrni! Nagyon szép lesz... Minden nap-amikor varrok rajta valamit- lefotózom, és 5 naponta feltöltöm ide, jó lesz látni, hogy haladok vele. :) Addig is, lehet találgatni, mi lesz a képből, meg mi az a barnaság... :D Ha majd több lesz kész, izgi lesz a dolog.

tegnap még csak 26-volt... vagy már ma kaptam le? :D


És az utolsó: ma én főztem az ebédet! Gombapaprikás volt, tésztával.
Megpucoltam és felvágtam 2 nagy fej hagymát, beleöntöttem a fazékba. Kb. 16-20 fej nagy gombát (csiperke) megtisztítottam, felvágtam nagyobb, vékony szeletekre. A hagymára öntöttem kicsi olajat, elkezdtem pirítani. Pár perc múlva dobtam rá 2 db. Marhapörkölt ízesítő-kockát, öntöttem hozzá egy kicsit vizet, hogy gyorsabban feloldódjon, és mert a gomba amúgy is vizet ereszt. Mikor elkevertem benne, hozzáöntöttem a gombát, kevergettem és vártam 10 percet... Addig egy kanál lisztet összekevertem egy kicsi vízzel és fél pohár tejföllel. 10 perc után, mikor már kellően összeesett a gomba, feketés lett, és sok leve volt, fogtam egy szűrőt, és belekevertem a tejfölös-lisztet, egyszerre kavarva a gombát meg a sűrítést is. Megsóztam, csak kicsit, még 5 percig rotyogtattam, majd elzártam. A tésztát csak simán kifőztem. :)
Megjegyzés: nyugodtan önthetek a pörköltkockás résznél  még ennél is több vizet alá, igen, egy fél bögrényit, jobban megsózhatom, és először túl sűrű lett a lisztes dolog, mehet bele több tejföl és víz is.
Egy szóval: Nagyon finom lett. Szerintem kicsit sótlan, és lehetett volna hígabb egy gondolatnyit. De 6 tányérral ettünk belőle, úgyhogy Ferike 8 pontosra értékelte az ebédet. :) A 6 pontból! ;)



Jó hétvégét mindenkinek!!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon édes ez a kicsi madár, Te pedig nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. wow i love the finish so much..so sweet..
    cute new start..
    hugs and love xx

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen :) Thank you, dear!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy leírod! :)