2012. január 21., szombat

Egy nagyon boldog nap...

...Volt a tegnapi, mert minden vizsgám sikerült!!!! Az volt az utolsó: Klinikai alapismeretek. Belgyógyászatot és Gyógyszertant tanultunk benne, elég nehéz volt. Sajnos ez B vizsga volt, mert az első -még írásbeli- nem sikerült, el kellett mennem szóbelizni. Nagyon rendes volt a bgy. doktornő, jószívű és normális, a gyógyszerész meg szerintem felfelé pontozott... :D Úgyhogy nem voltam csalódott. :) Mekkora öröm volt... KÉSZ A FÉLÉVEM, éééééésssss... TAVASSZAL GYAKORLATRA MEGYEK EGY KÓRHÁZBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Még nem döntöttem, hova is szeretnék, érdekel a Péterfy, a Dél-Pesti, a Flór F, a Bajcsy... Most fogja a Szülésznő letelefonálni, hogy melyik kórház hány diákot tud fogadni... ezzel kb. azt is biztosítja, hogy 40 szülést le tudunk majd vezetni egyedül. Ennyi kell a diplomához. (meg még sok más dolog...) A II. Női jó hely, de ott rengetegen vannak, nem jutsz hozzá sok munkához, zavarna a tétlenség vagy az örökös ágyhúzás. Persze a rabszolgaság is fájna. Azért, ha a kedves olvasónak van egy jó/rossz élménye szülészeti osztályról, nyugodtan leírhatja... :) Kicsit félek ettől a munkától. Az egyik tanárunk (Áptan, Ő is sznő), amikor tanított, mondta, hogy ezt így-úgy kell csinálni, de hát a gyakorlatban ez nagyon nincs így... Nem emlékszem konkrét példákra, de fájó a gondolat, hogy nem jut időm valakire, vagy "szabályellenesen" reggel (hajnalban) kell majd fürdetnem a betegeket. És kíváncsi vagyok, milyen lesz az első szülés... Még soha nem láttam...

Itt szeretném megköszönni az elmúlt év, és a január kommentjeit meg vidámságait!!! Olyan jó érzés, ha olvashatom, mennyire tetszik valami, vagy csak velem örültök :):)
Nagyon hálás vagyok Orsinának, hogy ismeretlenül is válaszolt a levelemre, és elmagyarázta, hogyan kell lencsét fűzni, megmutatta a kocka és bogyó mintákat!!! Annál is inkább, mert akinek először írtam, nem válaszolt :(
Másik köszönetem pedig Gabesznak szól, aki szintén első kérésre segített, rengeteg linket összegyűjtött, stb!!!
Nagyon köszönöm lányok!!!!!!!!!!!
//Amiért Gabit kerestem, egy sulitársamnak is írtam. Láttam, hogy neki is szüksége van egy dologban segítségre, gondoltam, hogy akkor én is segítek neki, aztán Ő is nekem. Meg is beszéltük, én lettem hamarabb kész, elküldtem neki az anyagomat... Megköszönte és azóta sem válaszolt. Kíváncsi vagyok, fog-e...//
Az új órarendem ismét laza, és szerencsére nincsenek nagy szünetek két előadás között, így nem kell korán bemennem (dolgozhatok :)) és hamar hazaérek. (Nem 6 után, mint tavaly). Így lesz 6 hétig, az olyan március közepe, utána pedig jön a gyakorlat... Mindenről beszámolok majd :)) És szurkoljatok, hogy jó legyen!

Csak fokozza az örömöm, hogy a Testvérem a Pázmány-Jogon az első félévét színötössel zárta, csak Rómából kapott hármast. Le vagyunk döbbenve, annyira okos és szorgalmas. Nem tudom, hogy csinálta, elárulhatná a titkát. :)) Drága Ferikém, csak így tovább!!!!!!
--- Tudtam én, hogy nem hiába vagy Te ilyen okos---

A másik nagy boldogság pedig, hogy 2012. 01. 21-én betöltöm a 21-et :)) Olyan vicces ez a dátum, nem mindenkinek van ilyen vicces évszáma... :)))
Szóval ma lettem 21. Durva... És sok!!! Tök soknak érzem... Nem akarom...!!!!!!!!!!!!!!!!
De most nem gondolok erre. Mivel hétvége van, az egész család itthon van, a kedvencemet főzi Anya (zellerkrémleves, vadas tésztával), Ő süt pudingos tortát is, este megnézzük az első videót rólunk, mert akkor már Feribaba is megvolt. 1,5 év van köztünk napra pontosan :) Szóval Ő is szülinapos ma!!! 20,5!!! És egész nap csak varrni és vidámkodni fogok. :)) Én már nagyon várom!!!



Köszönöm, ha idáig elolvastad, és bár nem tudok játékot hirdetni (bnőknek sincs még kész a Karácsonyi ajándékuk :S), azért megosztok egy receptet Veletek. Sok van ebből a neten, meg nem nagy szám, de én imádom készíteni, és nagyon-nagyon finom!!!

Házi Bailey's

Hozzávalók:
2 egész tojás
6 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. Cappuccino por
2-3 dl tejszín
2 dl rum
Elkészítés:
A tojást összekeverem a cukorral, majd a vaníliás cukorral is. (Robotgéppel, persze minden (: ) Ha már habos, beleöntöm a Capp. port és olvadásig keverem. Ha kész, a tejszínt lassan hozzáöntöm, összekeverem,  végül beleöntöm a 2 dl rumot is. (Lehet készíteni 5 ek. cukorral, 4 tojással és 4 dl tejszínnel is)
Kép nincs hozzá, de egy selymes állagú, szép barnás-rózsaszines-krémes színű ital lesz. Egy pár órát hűtőben hagyjuk érni, utána... Nem tart sokáig.


Ez jár a fejemben :) puszinyuszi :)

Szeretettel:

Judit

7 megjegyzés:

  1. Gratulálok! a vizsgákhoz is és a szülinaphoz is! Hidd el nem olyan sok az a 21. Meg különben is: mindenki annyi, amennyinek érzi magát:)))

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a vizsgához, és kitartást a folytatáshoz! Gyönyörű hivatást választottál, és mivel láthatóan szeretettel, odaadással csinálod, boldog ember leszel!!! Isten éltessen sokáig szülinapod alkalmából! Ez egy szerencsés nap, a 21 amúgy is szerencsés szám. Én veled ellentétben szeretnék 21 éves lenni... még... :-) Bár visszagondolva akkor én is tök öregnek éreztem magam :-P

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm :))) Most annyira boldog vagyok!!! Olyan szuper ez a mai nap... Ennyi örömöt...

    VálaszTörlés
  4. Gratula a sikeres félévhez!!! Sztem nagyon jó dolog lehet szülésznőnek lenni és annyi kisbabával találkozni naponta!:) Csak arra vigyázz, hogy mindig, minden baba az éppen akkor "egyetlen" és legfontosabb legyen, ne váljék szalagmunkává..., ahogy én láttam, az 5 gyerekem születésekor... Részben megértem, de másik oldalról elég sivár dolog érzelmileg! Na, meg az anyukákkal lesz nehéz dolgod, mert azok a szavak, tettek, amit ott és akkor elkövetsz, biztos bennük marad egy életen át!... Sok sikert a továbbiakban és Feribabának külön gratu, hiszen rómaiból úgy szórják a népet, hogy ihaj!:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon boldog szülinapot!!!
    21!? Az élet még előtted! Élvezd és élj meg minden pillanatot!
    Gratulálok a vizsgáidhoz!!!
    Nyuszipuszi nekem is az egyik kedvencem.

    VálaszTörlés
  6. :)) Köszönöm!!!!!
    Ildi, nagyon igazad van! -és egy kicsit félek is a nemaztcsináljaamitmondok Anyukáktól... Meg a kollégáktól... ennyi nő összezárva...

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy leírod! :)