2011. május 26., csütörtök

Mindennapi bosszúságaim...

...-kezdjük a ma/minden reggellel. A Feri vagy késve érkezik, vagy MINDIG elmegy mosdóba. Nem tudom, hogy wc vagy csak kézmosás, de bármelyik is, nagyon idegesítő. Mindenki kibírja azt a 1 1/2 - 2 órát, mindenkinek fekete tintás lesz a keze, de nem megy el ezt lemosni munkaidő vége előtt. Vannak kivételek, tudom! Soha nem vesz sapkát, mert zavarja. Mindenkinek kényelmetlen, szar, büdös, blabla, de ez kötelező, így hordani kell!!!
Miért nem érti meg ezeket???
Meglátja a címlapot, már kezdi is a nyafogást, szidja a kormányt---
De ha a nyugdíjról van szó, és megkérdeztem volna tőle, hogy hány gyereket akar, 80%, hogy nem 3-at mondott volna. És hogy 30 éves kora alatt...
-az is idegesít, hogy az országban minden dolgozó azt szeretné, ha az ő területét javítanák meg először. Mindenki magának akarja a legtöbb figyelmet, senki nem enged, nem türelmes, tüntet, fenyeget, hisztizik... Tűzoltók, orvosok, hivatalnokok, tanárok... Ez tök érthető, hogy AKARJUK, de legyünk már kicsit nyugodtabbak... Szegény medikusok már millió éve kérik a több fizetést-nagyon jogosan-, de pl. az ápolók??? Ha mi-ők elkezdenénk tüntetni?? Kicsit azt érzem, hogy sokaknak az eü. csak a dokikat jelenti. Jött egy kérdőív a sulimból, mindenfélét néztek, végül megkérdezték, hogy szerintem mennyi most egy szülésznő fizetése (120e), és mennyit szeretnék én kapni (180e). Beírtam ezeket, elküldtem. -volna, ha... vmi nem volt jó. Biztos betűvel kellett volna beírnom a számokat/ft/Ft/forint... próbálkoztam... Végül kisült, hogy a legnagyobb összeg, amit elfogad: 80e és 130e. Ugye ez csak vicc, és elrontották a programozást...??? :S:S

Mi van még...?

Na mindegy, szóval idegesít ez az idegesség, a türelmetlenség, hogy 8 év alatt mindent tönkretettek, és most azt várjuk, hogy 1 év után minden menni fog...
-Ja, meg a BKV... Szerintetek hány embernek van jegye/bérlete a 99-es buszon? Ha oda feljönne egy ellenőr, sztem nem úszná meg ép bőrrel. Na, vajon miért, KIK miatt nem jön?? És ez a metrós ügy... 30-40 éves kocsik... évekkel ezelőtt le kellett volna cserélni őket...? És van terv arról, hogy majd megvesszük a svájciak(?) (szabályosan 12 év után kidobott) kocsijait? És ha a metrók, akkor ugye a buszok, a villamosok, én sajnálom azokat, akik fent ülnek, és látják a még ennél is több pénznyelést, és "nem tehetnek semmit"-kutya érzés lehet... :(

No ennyi... kidühöngtem magam, minden rendben. Jól esett leírni.
Kommentekkel óvatosan, nem szeretnék vitázni!! :)

2011. május 23., hétfő

Pöttyös karkötő

Megrendelésre készült, remélem, tetszeni fog! :):)

-voltam olyan gyöngyösboltban, ahol tudom, hogy sokféle gyöngy van, mivel ott készül jó pár minta. Hát nem volt. Vagyis alig. Rossz volt... :( Mert ha ott nincs, akkor hol van?
Hol tudok venni csiszolt fánkokat? Valami tipp??? (Nincs a Blahán, és a Tyúktanyán :(()




Tavaszi nyaklánc

A bérmaanyukámnak készült. :)



2011. május 20., péntek

A Bankrabló Kacsa Legendája

Nagyon egyszerű: réges-régen, amikor elkezdtem varrni, nem jól gazdálkodtam a fonalakkal, így a sárga elfogyott... Sötétebbel tudtam csak befejezni, de így olyan vicces lett... :)
A búgócsigás is két oldalas, amúgy mindkettő "tok" ként funkcionál.

2011. május 13., péntek

Muszáj még ezt leírnom, hogy...
Olyan vicces, hogy amikor Bence pont Ócsára utazik, aznap jön a levél Krisztától, hogy egy Ócsán lakó lánynak küldjem a Tavaszi virágot...
Amikor arról beszél a Rita, hogy melyik fogorvoshoz szeretne menni dolgozni, és én a sajátomra gondolok, -akit nagyon szeretek,- hát nem épp aznap, és egész hónapban csak aznap valamiért jár a Kálvin téren?
Vagy az a Suzuki reklám dala jár a fejemben, csak eszembe jutott mint bármelyik másik dal, és amikor Édesapa bekapcsolja a TV-t, pont az a reklám megy benne...?
És még sorolhatnám... :):)

Miért???

-nem volt jó eddig a blogger?
-nem érti meg a velem osztó srác, hogy: a kálvinon nem egyformán forgalmas a két oldal, ahol ő áll, az forgalmasabb, = nála több újság fogy, ahol én állok, ott kevesebb. A múltkor mondta, hogy elfelezi a kötegeket, 3-3. Nem akartam neki szólni, h. fölösleges, mert úgyis maradni fog nálam. Azt hittem, megverem, amikor láttam, hogy amint elosztotta a maga részét, akar hazamenni... Ha együtt vagyunk vhol, akkor az újság is közös, ez nem így megy, meg olyan ostoba, kocka, "fekete-fehér" dolog ez... Rá is szóltam, hogy lécci felezzünk még a nálam lévőből, pláne, hogy késett is reggel... :S:S Húzta a száját, de belement.
Na ma reggel ugyan ezt eljátszotta. ÚÚÚÚÚÚGGGGGRRRRRRÁÁÁÁÁÁbbbbbbbbbvcsdjihzoweudhzuo
és társai érzések, szavak. És nem is tudtam rászólni, mert gyorsan elhúzott.
Vannak ilyen emberek. Amikor megjött hétfőn, azt hittem, végre vki normális, jófej, de 10 perc után kiderült, hogy mennyire nem... A srác gyorsan levágta, hogy melyik oldal a forgalmasabb, és bár mondta, hogy átmegy ő a másikhoz, később közölte, hogy mégsem. Jó, oké...lenyelem.
MIÉRT TŰRÖM EL??? vagyis, nem, ez persze nem olyan nagy cucc, tudom, csak...
Jövő héten (ha ide jön), megmondom neki, hogy ő megy át. A sarkamra állok. (Remélem, nem kezdünk el veszekedni, mert azt utálok, és olyankor gyakran inkább ráhagyom a másikra, és engedek), de szóval én maradok itt, és majd meglátja, milyen lassan fogy ott, de én nem fogom otthagyni 80 újsággal, hanem segítek majd neki.
Ugye nem lesz vita...? :S:S

Amúgy megvettem VeZsuzsi Hamilkár mintáját, ma meg is kaptam, fantasztikusan szép, sztem pár héten belül megfűzöm! :)

2011. május 10., kedd

Legyen játék!

Úgy döntöttem, hogy meg kell valahogy hálálnom a sok olvasót, kedvességet, biztatást, velem örülést, jó szót, amit kaptam, és kapok mindig. :) Megnézve az első bejegyzéseket... hát... sokat fejlődtem mind gyöngyözésben, mind fotózásban... Bár még sehol nem tartok a "Nagyokhoz" képest. Azért igyekszem, és a magam módján szeretnék adni valamit.

Háromféle ajándék lesz: gyöngy, X-szemes, és meglepi. :) A lényeg, hogy Te döntheted el, milyen színt, mintát stb. szeretnél.

Az első díj az egyik kedvencem (és az egyik legnépszerűbb dolog) egy Lencsebogyó-turbósítva.
A második egy keresztszemes könyvjelző- hosszát, vastagságát, és a rajta lévő mintát is ki lehet szabadon választani, igyekszem megvalósítani. :) (Állat, növény, gyerek, gyümölcs, mintasor, húsvét, karácsony... esetleg más, ami kimaradt :D)

A lényeg: ha érdekel valamelyik, hagyj itt egy megjegyzést június 9-ig, leírva, hogy melyiket szeretnéd, és hogyan, továbbá ha van blogod, tedd ki a játékot!!

Remélem, lesz sok jelentkező. :))) A blogban van példa mindkettőre, de még töltök fel folyamatosan. :)


Sok szerencsét mindenkinek! :)
El kell ismernem: sok mindent odaadnék egy  Suzi  táskáért ........ Nagyjából az összes eddigi ékszeremet. :D
De érzem, hogy hamarosan megjutalmazom magamat eggyel... :):)

2011. május 9., hétfő

(:

Lilinek nagyon tetszett a nyaklánc-fülbevaló, és én is boldog voltam, vagyok, mert tökéletesen "Liliset" alkottam! :)
Csak sajnos pár stopper elengedte magát... :S:S Ejjnye, a lazaság... :P:P
A lazításnak itt is vége, hiszen...

"Nem vagyok orvos, nem lesz dr. a nevem előtt és nem hordok
sztetoszkópot. A világ egyik legnehezebb egyetemére járok, és rajtam kívül még több százan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom:  sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi. A vizsgáink megelőzik a
vizsgaidőszakot, és nem örülök, ha összekeverik a szülésznőt a
szülésszel. Büszkén gondolok Geréb Ágnesre, Semmelweis Ignácra, Tauffer Vilmosra, vagy a középkori bábákra. Szeretem a fitball labdát, az intim tornát és a késő
tanárokat. Otthonszülésben mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk van
a legkevesebb fiú az évfolyamon.
Szülésznő szak, én így szeretlek!"

:)

Szóval itt vannak a vizsgák, izgulok, sokat tanulok, befejezem a tulipános X-szemesemet, de azéééért... jön hamarosan a meglepetés!!! :)

2011. május 5., csütörtök

Vágy...

Kéne venni valami extra durván kinéző VeZsuzsis mintát. Tud valaki ajánlani valamit, hogy melyik szép, nem túl bonyolult, és jól átalakítható, hordható, kevés és nem túl ritka gyöngyből fűzhető? (Hamilkár, Pálvirág, Kázmér...?) Köszönöm :):)

2011. május 4., szerda

Az úgy volt, hogy...

Anyukám osztályában vendég voltam egy kis időre, és az egyik tanítványa, Ági, nagyon a szívemhez nőtt. Szőke gombahajú kislány, szemüveggel, jókedvvel, és olyan szépen beszél... "Én úgy gondolom, hogy az azt jelenti, még azt szerettem volna kérdezni..." de nem ilyen koravénen, hanem... nagyszerűen! :) (Apukája rádiós bemondó)
Áginak nagyon tetszett a lila lencsés bogyó. Úgy döntöttem, hogy "csinálok" neki egy pirosat, mert van egy gyönyörű piros kabátkája. A Naplementés láncot szétszedtem, és a piros bogyót felturbóztam golyókkal, gyöngyökkel, egy napernyős lógóval és egy szívecskével. :) Remélem, örülni fog majd neki a kislány!


Egy kis...

Vagy inkább nagy? Most hozta a postás bácsi  Zsuzsanna nekem készített nyakláncát. Oda vagyok érte, fantasztikus lett, ehhez képest az enyém nudli, szóval azt meg sem mutatom... :D:D


2011. május 3., kedd

Kefírgomba

Hamarosan (kb. egy hónap múlva) lesz egy adag kefírgombám, szívesen odaadom valakinek!!
A kefír finom és egészséges, így olcsó is, és csak kicsit kell törődni a gombával. :)

A jótékony hatásairól itt olvashattok

2011. május 2., hétfő

Narancs indák

VeZsuzsi csodálatos mintáját fűztem meg, Kirszti játékán nyert narancssárga delicák (egy részének) felhasználásával. :) Szerintem nagyon szép lett!!!